První prémiový koláč vyrobený na zakázku dle našich požadavků. Vzhledem k uskladnění v Čechách není tolik prozrálý, jako by byl za stejný čas při uskladnění v Číně, nicméně osmnáct let pomalého zrání je znát. V prvních letech po výrobě chutnal velmi silně a ostře. Nyní je již příjemně zakulacený, barva nálevu je tmavší a celkový charakter se prohlubuje.
Bai Hao Simao 2004 sheng Teanet Bing Cha 357g
3500 Kč
Zelený (sheng) puerh lisovaný jako koláč (bing cha) o tradiční váze 357g. V charakteru čaje je znát doba zrání a chuť se rok od roku lehce mění a zakulacuje.
Nálev má nádherně čistou, žlutavě-oranžovou barvu. Chuť je typická pro kvalitní sheng puerhy – jemně ovocně-kulatá s velice přijemnou sladkostí v závěru.
Katalogové číslo:
D408
Kategorie: Čaje, Orijin / Teanet, Pu´ery a tmavé čaje, zelené pu´ery (sheng)
Popis
Další informace
Hmotnost | - |
---|---|
Původ | |
Místo/zahrada | |
Sběr/rok výroby | |
Materiál | |
Hmotnost |
357g, 1g, vzorek 50g |
Shipping & Delivery
Jak na přípravu?
Lístky nejdříve opláchnout horkou vodou, poté luhovat. | ||||||||||||||||
teplota | poměr | 1. | 2. | 3. | 4. | 5. | 6. | 7. | 8. | 9. | 10. | 11. | 12. | 13. | 14. | 15. |
100°C | 1g / 30ml | 50-80s | 20s | 25s | 30s | 40s | 60s | 80s | 110s | 150s | 200s | 250s | 300s | 360s | 420s | 480s |
Související produkty
Yi Wu 2006 shu Hong Kong
330 Kč
Čaj byl skladován ve vlhkém skladu v Hongkongu, takže je znatelně zralejší, než jiné čaje stejného stáří.
Vůně je kvalitní "skladová" - tzn. je cítit mokré dřevo, zemitost, houby, avšak beze stop plísní.
Chuť je výrazně "mokrá" - zemitá, ve které dominují tóny dřeva a hub, zabalené do hladké sladkosti. Přesto má čaj střední plnost.
Doporučujeme milovníkům "zemitých" puerů.
Mini Tuocha 2012
80 Kč
Meng Hai 2007 shu Tuo Cha 100g
570 Kč
Tuocha 沱茶 označuje pu-erh slisovaný do tvaru hnízda či misky. Jde o jeden ze základních tvarů do kterých se pu-erh tradičně lisuje. Balení sestává obvykle z 5ks zabalených do bambusu nebo do papíru. Běžná tradiční hmotnost je 250g nicméně v posledních letech a díky zvýšenému zájmu o pu-erh a jeho vyšší export se lze běžně setkat s menšími hnízdy, obvykle o váze 100g nebo 50g. Na čínském trhu však nejsou tato malá hnízda běžně k dostání neboť po nich není poptávka.
Yong Zhen 2021 shu Zhuan Cha 250g
680 Kč
Yue Guang Bai „White Moonlight“
280 Kč
"Bílý měsíční svit" - známý pod nesprávným pojmenováním jako 'bílý pu-erh', jedná se o speciálně zpracovaný zelený (sheng) pu-erh. Sklizené listy se nechávají zavadat v noci, nikoliv na slunci, jak je u maocha obvyklé. Velký podíl matně stříbřitých, velkých ochmýřených tipsů dává čaji atraktivní vzhled.
Barva nálevu je žlutavá a voní nejvíce po bylinkách s trochou ovoce. Chuť je nasládlá, velmi komplexní a vyvíjí se s každým dalším nálevem, kdy až postupně se objeví trocha trpkosti a povzbuzující výrazné chuti typické pro zelené (sheng) pu-erhy.
An Cha 2021
200 Kč
Černý (tmavý) čínský čaj z provincie Anhui, podobný tradičnímu Lu An Hei Cha, avšak produkovaný i mimo původně vymezené oblasti. Tradičně lisován/pěchován do 250g bambusových košů (Sun Qiao).
Čaj je v košíku vystlán a obalen širokým bambusovým listem (Ruo Ye), používaným v tradiční čínské medicíně. Je doporučeno čaj připravovat spolu s malými částmi obalového bambusoveho listu.
Nálev jiskřivé, oranžovo-žluté barvy má intenzivní ovocné aroma s jemnou bylinnou stopou. Chuť je osvěžující, plná, sytě ovocná s pozvolně sládnoucím dozvukem.
Ba Da 2017 Gushu sheng Xiao Bing Cha 100g
920 Kč
Koláček zeleného (sheng) pu-erhu lisovaný z listů divoce rostoucích starých čajových stromů. Směs maocha ze stromů stáří 150 a více let z širšího regionu hory Ba Da. Pečlivě vybrané stromy sklízené pouze šetrně a jednou ročně zjara.
Poměrně silný a osvěžující, čisté chuti s příjemnými tóny po rýži. V závěru s výrazně nasládlou chutí která se postupně prohlubuje a vyvíjí. Čaje z Bada jsou často přirovnávány k čajům z Bulang, pouze mají tenčí, svěží chuť a unikátní vůni.
Čaj má obrovskou sílu, vydrží mnoho a mnoho nálevů (můžete jej směle vychutnávat během celého dne) a má velký potenciál k dalšímu zrání. Vynikající již nyní avšak během 5-10 let (i později) bude stále lahodnější a lepší!