Hmotnost | - |
---|---|
Původ | |
Místo/zahrada | |
Sběr/rok výroby | |
Hmotnost |
Sale
Wu Liang Shan 2012 sheng Bing Cha 400g
990 Kč
Lisovaný velký koláč zeleného puerhu (shengpu) pocházející z hory Wu Liang Shan jarní produkce roku 2012.
Tmavě-žlutý hutný nálev výrazně ovocné vůně. Plná, ovocná chuť s nasládlým ovocným aftertastem. Stále velmi silný, ale již lehce vyzrálý a odleželý pu-erh se skvělým potenciálem k dalšímu zrání.
Katalogové číslo:
D423
Kategorie: Čaje, Pu´ery a tmavé čaje, zelené pu´ery (sheng)
Další informace
Shipping & Delivery
Jak na přípravu?
Lístky nejdříve opláchnout horkou vodou, poté luhovat. | |||||||||||
teplota | poměr | 1. | 2. | 3. | 4. | 5. | 6. | 7. | 8. | 9. | 10. |
100°C | 1g / 30ml | 30-45s | 20s | 25s | 30s | 45s | 70s | 110s | 160s | 220s | 300s |
Související produkty
Liu Bao Cha 2000
830 Kč
Lao Mao Cha 1992
240 Kč
Mao Cha z roku 1992 je povedený Pu Erh s chutí kvalitní, přirozeně vyzrálé Mao Cha. Vůně i chuť je typicky sladce zemitá, v chuti je lehce cítit sušené ovoce. Čaj nemá pražené tóny (kvalitní výrobní postup) a je velice jemný.
Nálev tmavooranžové až rudé barvy, nasládlý s dlouhým osvěžujícím aftertastem.
Bu Lang 2016 Gong Ting Jin Zhen Xiao Bing Cha 100g
990 Kč
2003 Tibet Jin Jian Zhuan 260g
1200 Kč
Maocha 2023
100 Kč
Zelený (sheng) puer či ještě lépe maocha z jižních oblastí Yunnanu. Velké listy (Da Ye) voní tence a velice svěže. Čaj byl tradičně sušen na slunci, bez urychleného moderního sušení v peci, a proto neobsahuje ani nejmenší náznak nepříjemné uzenosti.
Chuť je velmi jemná, sladká a na rozdíl od klasických zelených puerů nemá ani moc tónů ovocných. Objevíte v ní spíše lehkou sladkost a svěžest, tóny květinové a dlouhotrvající jemný sladký aftertaste.
Yi Wu Mahei 2015 Gushu sheng Bing Cha 200g
3300 Kč
Ve vůni se snoubí čtyři profily - byliny, dřevo, ovoce a květiny, jejichž poměr se postupně proměňuje s každým nálevem.
Chuť už ztratila klasickou puerovou čerstvost, naproti tomu už se vyvinula výrazná sladkost, která je doplněná stále ještě citelnou hořkostí a kyselostí. Ty se v průběhu let budou stále přeměňovat na sladkost a kulatost. Nálev je plný, středně lehký, s lehkou ovocností a dřevitostí. Čaj vydržel 12 nálevů, takže je vhodný k celodennímu popíjení.