Nálev temně červené barvy a nasládlé vůně. Chuť je až smetanově hladká a přesto plná, komplexní, příjemně osvěžující a nasládlá s dlouhou vydrží na mnoho a mnoho nálevů.
K výrobě byly použity cha tou z produkce pu-erhů naší edice z Wu Liang Shan 2012. V tomto případě byly cha tou před slisováním silněji napařeny a až poté slisovány. Díky tomu téměř nelze rozpoznat původní 'čajové hlavy' použité k lisování. Na druhou stranu ale z čaje dostaneme maximum, neboť cha tou se obvykle ani po mnoha zalitích samy od sebe nerozpadnou.
zobrazit víceCha Tou 茶头 neboli 'čajové hlavy' (či nugetky, hrudky ap.) je v Číně zcela běžne známý a lehce dostupný druh tmavého (shu) pu-erhu který vzniká samovolně důsledkem působení tlaku a tepla na dnech hromad čaje při procesu wo dui ('vlhčení hromádek').
Na konci tohoto post-fermentačního procesu se čaj třídí dle velikosti a kvality. Tyto samovolné shluky listů ze spodních částí hromad které jsou poměrně větší a těžší než zbytek se pak velmi snadno vytřídí. Většina producentů pu-erhu je cíleně shromažďuje (někdy i více let po sobě) a poté je prodává zvlášť, v sypané nebo lisované formě
původ: | Yunnan |
místo/zahrada: | Wu Liang Shan 无量山 |
sběr/rok výroby: | jaro 2012 |
označení/receptura: | 100% Cha Tou 茶头 |