Původ | |
---|---|
Místo/zahrada | |
Sběr/rok výroby | |
Charakter | |
Hmotnost |
Dong Ding Supergrade
620 Kč
„Zamrzlý vrcholek“ v tradičním, více pečeném podání. Nádherně zpracovaný čaj přímo z okolí vesničky Nantou, tedy ‚rodiště‘ vynikajícího čaje Dung Ding. Stejnoměrné kuličky čajových listů jsou zpracovány z kultivaru Qing Xin.
Čaj vydává svěží vůni klasických taiwanských oolongů. Sladkou, něžnou a ovocnou – meruňky, broskve, sladké tropické plody – to vše najdete v tomto čaji! Nebo květy – kvetoucí louky a pole. Po přivonění k čaji vznikají asociace na letní louku, obrazy kvetoucí zahrady a ovocných stromů.
V nálevu je čaj sytý a hustý, vůně je více květová, velice sladká. Chuť něžná, neskutečně medová s až mléčnou konzistencí.
Skladem
Katalogové číslo:
B233
Kategorie: Čaje, Oolongy, Taiwan (Formosa)
Další informace
Shipping & Delivery
Jak na přípravu?
Lístky nejdříve opláchnout horkou vodou, poté luhovat. | |||||||||||
teplota | poměr | 1. | 2. | 3. | 4. | 5. | 6. | 7. | 8. | 9. | 10. |
100°C | 1g / 25-30ml | 35s | 20s | 25s | 35s | 50s | 70s | 90s | 120s | 160s | 200s |
Související produkty
Tie Guan Yin King
230 Kč
Sada pěti luxusních útesových čajů
7000 Kč
Formosa GABA Oolong
320 Kč
Gui Hua
330 Kč
Tian Li Cha
2600 Kč
Da Hong Pao King
770 Kč
Tie Guan Yin Tan Bei
450 Kč
"Železná bohyně milosrdenství", neboli Bódhisattva Guan Yin. Jeden z nejznámějších čínských čajů vůbec, tentokrát v tradičním pečeném podání.
Listy má poměrně silné, šťavnaté a velké, nálev dává syté žlutooranžové barvy. Směs 50% Superior a 50% King sorty Tie Guan Yin, pražené na 55 - 60% pro dosažení ovocného charakteru a bohatší chuti.
Wu Dong Mi Xiang
1800 Kč
"Medově voňavý fénix z Wu Dong" je zástupcem světlejších, méně pražených 'fénixů' v naší nabídce. Oranžový nálev sladké medové vůně a zralého ovoce, svěží medově sladká, jemná a šťavnatá čistá chuť, sladká dlouhotrvající dochuť a příjemně povzbuzující účinek. Čaj bez problémů vydrží přes 12 nálevů.
Čaj pochází z výběrové menší produkce z vyšších poloh Wu Dong Shan. Kompletně ruční zpracování je samozřejmostí, stejně jako pečlivé tradiční pečení - velmi zásadní krok při zpracování oolongů, který si žádá hodně umu a zkušeností.