Jing Mai Shan 2003 Gushu sheng Bing Cha 357g
5500 Kč
Katalogové číslo:
D481
Kategorie: Čaje, Pu´ery a tmavé čaje, zelené pu´ery (sheng)
Další informace
Shipping & Delivery
Jak na přípravu?
Lístky nejdříve opláchnout horkou vodou, poté luhovat. | |||||||||||||
teplota | poměr | 1. | 2. | 3. | 4. | 5. | 6. | 7. | 8. | 9. | 10. | 11. | 12. |
100°C | 1g / 30ml | 30-45s | 20s | 25s | 30s | 40s | 60s | 90s | 130s | 180s | 240s | 300s | 360s |
Související produkty
Wu Liang Shan 2012 sheng Bing Cha 400g
990 Kč
Lisovaný velký koláč zeleného puerhu (shengpu) pocházející z hory Wu Liang Shan jarní produkce roku 2012.
Tmavě-žlutý hutný nálev výrazně ovocné vůně. Plná, ovocná chuť s nasládlým ovocným aftertastem. Stále velmi silný, ale již lehce vyzrálý a odleželý pu-erh se skvělým potenciálem k dalšímu zrání.
Xiao Qing Gan 2009 Xinhui
330 Kč
Yi Wu Mahei 2015 Gushu sheng Bing Cha 200g
3300 Kč
Ve vůni se snoubí čtyři profily - byliny, dřevo, ovoce a květiny, jejichž poměr se postupně proměňuje s každým nálevem.
Chuť už ztratila klasickou puerovou čerstvost, naproti tomu už se vyvinula výrazná sladkost, která je doplněná stále ještě citelnou hořkostí a kyselostí. Ty se v průběhu let budou stále přeměňovat na sladkost a kulatost. Nálev je plný, středně lehký, s lehkou ovocností a dřevitostí. Čaj vydržel 12 nálevů, takže je vhodný k celodennímu popíjení.
Yue Guang Bai „White Moonlight“
280 Kč
"Bílý měsíční svit" - známý pod nesprávným pojmenováním jako 'bílý pu-erh', jedná se o speciálně zpracovaný zelený (sheng) pu-erh. Sklizené listy se nechávají zavadat v noci, nikoliv na slunci, jak je u maocha obvyklé. Velký podíl matně stříbřitých, velkých ochmýřených tipsů dává čaji atraktivní vzhled.
Barva nálevu je žlutavá a voní nejvíce po bylinkách s trochou ovoce. Chuť je nasládlá, velmi komplexní a vyvíjí se s každým dalším nálevem, kdy až postupně se objeví trocha trpkosti a povzbuzující výrazné chuti typické pro zelené (sheng) pu-erhy.
Mini Tuocha 2012
80 Kč
Liu Bao Cha 2000
830 Kč
Maocha 2023
100 Kč
Zelený (sheng) puer či ještě lépe maocha z jižních oblastí Yunnanu. Velké listy (Da Ye) voní tence a velice svěže. Čaj byl tradičně sušen na slunci, bez urychleného moderního sušení v peci, a proto neobsahuje ani nejmenší náznak nepříjemné uzenosti.
Chuť je velmi jemná, sladká a na rozdíl od klasických zelených puerů nemá ani moc tónů ovocných. Objevíte v ní spíše lehkou sladkost a svěžest, tóny květinové a dlouhotrvající jemný sladký aftertaste.