Long Jing #43 龙井四十三号: nejznámější ze série kultivarů vyvinutých institutem pro čajový výzkum pod čínskou akademií věd. Byl naklonován z kultivaru Jiu Keng a používá se pro výrobu zelených a červených čajů. Pro své brzce rašící pupeny se používá především pro časné jarní sběry.
-10%
Tian Mu Hong Cha
220 Kč
„Nebeský červený čaj“ – svěží, aromaticky ovocný červený čaj z hory Tian Mu zpracovaný ze známého kultivaru Long Jing #43.
Čaj pochází ze stejných zahrad a výroby jako náš zelený čaj Gou Qing představený v loňském roce.
Popis
Další informace
Hmotnost | - |
---|---|
Původ | |
Místo/zahrada | |
Sběr/rok výroby | |
Charakter |
Shipping & Delivery
Jak na přípravu?
Lístky nejdříve opláchnout horkou vodou, poté luhovat. | |||||||||
teplota | poměr | 1. | 2. | 3. | 4. | 5. | 6. | 7. | 8. |
95-100°C | 1g / 30ml | 20-25s | 15s | 20s | 25s | 35s | 50s | 70s | 95s |
Související produkty
Tie Guan Yin King
230 Kč
Yi Wu Mahei 2015 Gushu sheng Bing Cha 200g
3300 Kč
Ve vůni se snoubí čtyři profily - byliny, dřevo, ovoce a květiny, jejichž poměr se postupně proměňuje s každým nálevem.
Chuť už ztratila klasickou puerovou čerstvost, naproti tomu už se vyvinula výrazná sladkost, která je doplněná stále ještě citelnou hořkostí a kyselostí. Ty se v průběhu let budou stále přeměňovat na sladkost a kulatost. Nálev je plný, středně lehký, s lehkou ovocností a dřevitostí. Čaj vydržel 12 nálevů, takže je vhodný k celodennímu popíjení.
Tie Guan Yin Superior
130 Kč
"Železná bohyně milosrdenství", neboli Bódhisattva Guan Yin. Jeden z nejznámějších čínských čajů vůbec.
Listy má poměrně silné, šťavnaté a velké, nálev dává syté zelenožluté barvy. Čaj má v tradičním čínském pojetí nejvíce toho, čemu se říká orchidejová kvalita chuti & vůně. Základní sorta Tie Guan Yin pražená na 25% pro dosažení výraznější a bohatší chuti.
Long Jing Xi Hu
200 Kč
"Dračí studna od Západního Jezera". Jezero 'Xi Hu' se nachází poblíž Hangzou na východě Číny. Klášterní plantáže kolem něj byly známé ještě z dob Klasické knihy o čaji od Lu Yü (758 n.l.).
Long Jing patří k jarním čajům a nejlepší sběr pochází ze stejného období. Proces třídění, sušení a pražení má být přesně dodržován pro výrobu pravého Long Jingu. Čaj má placaté lístky, výraznou vůni a v nálevu je sladký a krásně voňavý.
Bang Wai 2023 Gushu sheng 8g
180 Kč
Svěží a povzbuzující intenzivně nasládlý zelený (sheng) pu-erh s tóny lesního medu a dlouhotrvajícím sladkým aftertastem. Zpracovaný ze 400-500 let starých divoce rostoucích čajových stromů z méně známé oblasti Bang Wai v Lancangu. Lisovaný do destiček po osmi gramech pro jednoduché dávkování.
Čaj má obrovskou sílu, vydrží mnoho a mnoho nálevů (můžete jej směle vychutnávat během celého dne) a má velký potenciál k dalšímu zrání.
Meng Ding Mao Feng
260 Kč
"Ochmýřené vrcholky z pohoří Meng Ding". ,Mao feng', neboli ,ochmýřený vrcholek´ se jako součást názvu používá u mnoha čajů obvykle pro zdůraznění kvality použitého listu, kdy jsou v hojné míře zastoupeny právě ochmýřené vrcholky - poupě a lístek.
Tmavozelený, větší, pravidelně zakroucený list výrazné, sladké vůně. V šálku se rozvine v plnou chuť trávově-květinového charakteru se svěžím podtónem zeleniny s aromatickým a dlouho trvajícím květinově-ovocným aftertastem.
Yunnan Bai Mu Dan
200 Kč
"Bílá pivoňka" - známkou vysoké kvality je přirozený tvar listů, hluboká, lesklá šedozelená barva a velký podíl 'bai hao' - bílých chloupků z tipsů.
Barva nálevu je žlutavě-jantarová, vůně květinová. Chuť hladká a zároveň plná, kulatá. Aftertaste dlouhý, příjemně sladký. Čaj stačí luhovat jen krátce, nálevů vydrží mnoho.