K názvu se váže příběh rodiny, která zdědila mateřský strom tohoto čaje. Jelikož všichni sousedé vyzdvihovali jeho kvalitu velmi vysoko, rodina se bála, aby jim někdo nepovolaný neukradl kus větve na řízkovaní či podobně. Dali proto stromu tento spíše odpudivý název, doufajíc že tak odradí případnou krádež. ‚Kachní trus‘ je však také místní lidový název pro velmi úrodnou do žluta zbarvenou půdu, ze které strom rostl. Přesto všechno se sláva kachního čajového stromu roznesla široko daleko, řízky byly ukradeny a v okolí města Chao Zhou dodnes roste stromů této vůně povícero.
-10%
Ya Shi Dao Hua Xiang
480 Kč
Vynikající fénix s tradičním, avšak nepříliš lákavým názvem – „Vůně kachního trusu“. Samotný čaj má přitom jednu z nejúžasnějších vůní které mohou čaje typu Dan Cong nabídnout – delikátně pečenou a bohatou zároveň. Chuť je plná, okouzlující, hladká a velmi nasládlá s komplexními květinovými tóny a dlouho doznívajícím aftertastem.
Katalogové číslo:
B251
Kategorie: Čaje, Fénixové oolongy, Oolongy
Popis
Další informace
Hmotnost | - |
---|---|
Původ | |
Místo/zahrada | |
Sběr/rok výroby | |
Charakter | |
Hmotnost |
Shipping & Delivery
Jak na přípravu?
Lístky nejdříve opláchnout horkou vodou, poté luhovat. | |||||||||||
teplota | poměr | 1. | 2. | 3. | 4. | 5. | 6. | 7. | 8. | 9. | 10. |
100°C | 1g / 25ml | 30s | 20s | 25s | 35s | 50s | 70s | 90s | 120s | 160s | 200s |
Související produkty
Dong Ding Supergrade
620 Kč
"Zamrzlý vrcholek" v tradičním, více pečeném podání. Nádherně zpracovaný čaj přímo z okolí vesničky Nantou, tedy 'rodiště' vynikajícího čaje Dung Ding. Stejnoměrné kuličky čajových listů jsou zpracovány z kultivaru Qing Xin.
Čaj vydává svěží vůni klasických taiwanských oolongů. Sladkou, něžnou a ovocnou - meruňky, broskve, sladké tropické plody - to vše najdete v tomto čaji! Nebo květy - kvetoucí louky a pole. Po přivonění k čaji vznikají asociace na letní louku, obrazy kvetoucí zahrady a ovocných stromů.
V nálevu je čaj sytý a hustý, vůně je více květová, velice sladká. Chuť něžná, neskutečně medová s až mléčnou konzistencí.
Tian Li Cha
2600 Kč
Shui Xian Superior
170 Kč
'Narcis z pohoří Wu Yi' - jeden z nejznámějších útesových oolongů (yancha). Vyrábí se ze stejnojmenného kultivaru, který se sklízí pozdě z jara. Tento konkrétní Shui Xian je představitelem základní třídy útesových čajů, jejíž hlavním rysem je rychlejší výroba s použitím elektrických pecí, tím lze dosáhnout nízké ceny i u těchto vzácných a při tradičním zpracování i velmi drahých čajů. Výsledkem je určitá 'ohnivost' čaje a tedy znatelné praženější tóny.
Nálev je hnědooranžový, vůně výrazná, chuť silnější s ovocně-sladkým aftertastem. Za danou cenu jde o opravdu výtečný čaj, i vzhledem k jeho původu v masovější výrobě.
Da Hong Pao
340 Kč
"Velké šarlatové roucho" - jeden z nejlepších druhů útesových (yancha) čajů přímo z kolébky všech oolongů, pohoří Wu Yi Shan. Na početných skalnatých útesech této oblasti rostou čaje, jež díky místnímu klimatu a kamenité půdě získávají zvláštní rysy, které se později prohloubí tradičním zpracováním.
Díky svým unikátním vlastnostem a chuti je Da Hong Pao často označován za 'Krále čajů'. Barva listů je tmavě hnědá, často s uhelným leskem. Chuť je zpočátku velmi silně pečená, poté však vyvážená, vůně výrazná, ale přesto jemná a příjemná. Aftertaste dlouhý a sladký.
Guangxi Dong Fang Mei Ren
460 Kč
Huang Jin Gui
210 Kč
Huang Zhi Xiang
250 Kč
Huang Zhi Xiang neboli "Vůně gardénie". Označení pro konkrétní strom (či jeho klon), ze kterého se čaj sbíral, a pro unikátní vůni (xiang) a chuť konkrétního čaje.
Vůně čaje je sladce ovocná, květnatá, s jemnými citrusovými a broskvovými tóny. Barva nálevu světle jantarová, chuť je výrazně ovocná, sladká. aftertaste je silně medový s rybízovými tóny.
Čaj vydrží mnoho nálevů a jde rozhodně o jeden z nejvýraznějších fénixů v naší sbírce z kategorie cenově dostupných čajů přesto v nejvyšší možné kvalitě.
Dong Ding Special
330 Kč
Vyšší třída "Zamrzlého vrcholku" s jemnější květinovější chutí s vůní plnou ovocných tónů. Ideální čaj pro milovníky červeného čaje, kteří se rozhodli seznámit se s oolongy. Tradiční pečenost tu není tak výrazná jako u základní třídy tohoto čaje a naopak převládají spíše jemnější zelinkavé tóny.
Čaj je vhodný na celodenní popíjení, ideální na přípravu způsobem gongfu - při použítí čichátka se v čaji dají nalézt nádherné květinové a ovocné tóny.